25-10-07

Pret op de trein

Die ochtend in het station van Leuven: trein afgeschaft. Iedereen die weleens de trein neemt, weet dat die mededeling garant staat voor miserie. En daar moesten we niet lang op wachten. Toen tien minuten later een trein aankwam, zat die natuurlijk al overvol, en was ik genoodzaakt om post te vatten in een gangetje (bestaat er eigenlijk een woord voor dat gedeelte van de trein waar de toegangsdeuren zich bevinden?). Maar ik was niet de enige. En even later stonden we op elkaar gepropt als joden op weg naar Auschwitz, minus de krullen. Op zich geen probleem, ware het niet dat onze ademruimte aanzienlijk beperkt werd door twee dames die zich languit neergezet hadden en daardoor nogal wat oppervlakte in beslag namen. Vriendelijk vragen of ze wilden rechtstaan, had geen effect. Drastische middelen drongen zich op. Plotseling schoof mijn rechtervoet "per ongeluk" uit tegen het achterste, wegens het schokken van de trein. Dit fenomeen herhaalde zich nog een keer of vijf, tot ze het eindelijk begrepen had, rechtstond, en iedereen weer opgeluchter kon ademhalen. De venijnige, moordzuchtige blik nam ik er graag bij. L'enfer, c'est les autres.

08:27 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

hallo ja dat ken ik ik doe dagelijks de lijn oostende antwerpen en de avondspits is het voor mij ook recht staan en vanaf december treinen die veranderen maar niemand weet er iets van als je het vraagd het zal afwachten zijn

Gepost door: ludwig | 25-10-07

'k Heb de trein waarover je het hebt zien vertrekken. Inderdaad stampvol. Ik heb wijselijk gewacht op de volgende. En ja, nog een zitplaatsje gevonden ook.

Gepost door: yab | 25-10-07

minus de krullen? ben je sindskort intiem geschoren? :s

Gepost door: jeronimo | 25-10-07

trein Goed dat er nog pret is op de Belgische trein. Hier in Duitsland staan ze stil.
Beste herfstdagen toegewenst
groetjes

Gepost door: Sebastian | 25-10-07

Lang leven de 'sociale sector uren' ALS wij de trein nemen dan zit iedereen al thuis in zijne pyjama voor den tv...
Bufferzone?Is dat geen schoon woord voor het tussengedeelte of slaat dat meer op het accordiongedeelte? euh want denk je van den inkom van den trein!
En sorry maar ik zit ook altijd in dat gedeelte, te lang rechtstaan is niet goed voor de benen hIHIHI

Gepost door: soet | 25-10-07

Ik zit ook meestal in dat middengangetje. Als het te druk is sta ik wel recht. Brussel-Antwerpen is nogal een drukke lijn trouwens... :-s

Gepost door: Péke | 26-10-07

ik zet mij nooit neer in zo'n gangetje, hoogstens hurken met mijn rug tegen de muur, kijk maar eens goed naar de vloer van zo'n gangetje, allemaal vieze dingen die eropplakken :-)

Gepost door: syho | 26-10-07

heerlijk soms kan zo'n giftige vrouwenblik inderdaad een van de prachtigst denkbare dingen zijn :)

Gepost door: grmpf | 28-10-07

waar is de tijd... ...dat ik dagelijks met t stoptreintje naar Mechelen pendelde... afgeschafte treinen, vertragingen door werken of door 'persoonlijke ongevallen', of de trein die gewoon in the middle of nowhere halt houdt voor n tijdje zonder uitleg maar dan toch weer ineens verder rijdt, al die vreselijk ijskoude wind gewijze uurtjes die ik heb doorgebracht op t perron want ja k had maar 1treintje per uur, gelukkig wel meestal plek om te zitten en dit ni in zo'n gangetje maar meestal op zo'n gezellige zetel... enfin, ik zou t bijna gaan missen!

Gepost door: Laan | 30-10-07

De commentaren zijn gesloten.