08-11-07

Wilco @ Koninklijk Circus (6/11)

“Every cowboy sings a sad sad song”, klonk het ooit in een ongelofelijk fout Poison-nummer, maar er zit een kern van waarheid in. Een kern die duidelijk aanwezig was in het optreden van Wilco afgelopen dinsdag in het Koninklijk Circus.

Ik heb eerder dit jaar Wilco bij toeval leren kennen, doordat ik in de mening verkerend dat ik een cd van Calexico kocht, per abuis A ghost is born van Wilco mee had. Errare humanum est. Een vergissing met positief gevolg, want enkele weken later had ik alles van Wilco in huis en de groep prijkt op een mooie zesde plaats op mijn Last.fm pagina.

Van hun cd “Kicking Television” wist ik al dat ze live een stevige reputatie hebben, en waarlijk, dit optreden rockte als een tiet. Tweedy (Neil Young lookalike) & co trapten rustig af met “Sunken Treasure” een akoestisch nummertje en zetten daarna een zegetocht in van 2 uur en 10 minuten, waarbij de naar de strot grijpende stem van de zanger in perfecte symbiose was met de tot in de perfectie bespeelde instrumenten van de andere groepsleden. Het optreden was een muzikale wervelstorm die ging van rustig voortkabbelende countrysongs naar het hardere met electronica doorspekte werk en weer terug, zonder het publiek echt rustpunten te gunnen, enkel hoogtepunten. Zoals de briljante drumpartij die de rust in “Via Chicago” enkele keren drastisch verstoorde, de beheerste chaos in “I am trying to break your heart”, popdeuntjes “Heavy Metal Drummer” en “I’m the Man who Loves you”, en het tien minuten durende, intense Spiders (Kidsmoke). De band en het publiek hadden er duidelijk zin in, en zo kwam het dat Wilco tot twee maal terug het podium werd opgeroepen om nog enkele nummers te spelen.

Na Arcade Fire was dit het tweede briljante optreden op minder dan een week tijd.

08:45 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

"dit optreden rockte als een tiet."
dat was dan wel een heel speciaal optreden. :)

Gepost door: beate | 08-11-07

Help, het regent briljante optredens!

Gepost door: Life is a dance | 10-11-07

De commentaren zijn gesloten.