15-11-07

Stront aan de knikker

Het is al even geleden dat er een niet-concertgerelateerd berichtje op deze blog verschenen is. Daarom ga ik het niet hebben over het geweldige feestje dat de gypsypunkers van Gogol Bordello gisteren bouwden in de AB. Zelden zoveel blauwe plekken opgelopen en bier over mij gekregen. De afwezigen hadden zoals steeds ongelijk.

Op het werk zijn ze nu ongeveer een jaar bezig met een grootschalig nieuwbouwproject en 's ochtends en 's avonds passeer ik wel eens om te kijken hoe dat evolueert. Dat vind ik wel fascinerend. Niet dat ik zelf enige ambitie koester om in het bouwwezen te stappen. Ik ben geboren met twee linkerhanden, figuurlijk weliswaar. Het enige dat me aan de job zou aanspreken, is het fluiten naar passerende bevallige deernes. Zou goed kunnen fluiten een voorwaarde moeten zijn om bouwvakker te mogen worden? In elk geval, daar gaat het nu niet om.

Waar het wel om gaat is dat die bouwvakkers, zoals iedereen, ook af en toe hun behoefte moeten doen. En het is niet omdat hun broeken zo ontworpen zijn dat ze steevast een deel van hun harige spaarpot onbedekt laten, dat ze alles wat zich daar ook maar uit moet wurmen zomaar op de grond zouden deponeren. Nee, om aan deze behoefte tegemoet te komen zijn er van die plastieken toiletbakken neergeplant die op elk zomerfestival terug te vinden zijn en waar er na drie dagen alleen nog in uiterste nood gebruik van wordt gemaakt. Die bakken zijn namelijk niet van een aansluiting op het rioolnetwerk voorzien en geraken dus vol op termijn. Dezemorgen kwam een firma die volle bakken ophalen en vervangen door lege exemplaren. Met behulp van een takel werden de dingen op een takelwagen gehesen over een schutting van ongeveer twee meter. Iets in mij zei dat ik beter uit de buurt bleef van dit schouwspel, en mijn voorgevoel bedriegt me zelden. En inderdaad, ik had me nog maar net rekenschap gegeven van de potentiële gevaren, of de bodem van de bak die op dat moment in de lucht hing, kwam los en de inhoud ervan plenste als bruine regen naar beneden. De kraanbediende zocht nog dekking, maar kon niet verhinderen dat heel zijn broek bespat werd, met het nodige gevloek in de andere landstaal tot gevolg. Merde!

08:24 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

. En ik zat hier juist een bammeke met choco te eten. Merci man!

Gepost door: Coltrui | 15-11-07

:-) wat zie je daarnet per mail weer over een vettige bril? :s
en ik die dacht dat een vetzak als jij bij gogol bordello eerder de klappen zou uitgedeld hebben ;-)

Gepost door: jeronimo | 15-11-07

hahhahahahha waarom kom ik tegenwoordig geen zulke grappige taferelen tegen?

Gepost door: soet | 15-11-07

hoe ist mogelijk dat jij daar weer toevallig moest passseren !

Gepost door: syho | 19-11-07

De commentaren zijn gesloten.