23-11-07

Lord of the Dance

Ik heb spierpijn. Daar is een reden voor. Ik was namelijk op een boombal gisterenavond. Wat heeft iemand wiens gevoel voor ritme even groot is als dat van een manke olifant met evenwichtsstoornissen op zo een evenement te zoeken, vraagt u zich wellicht af. Deze sympathieke jongedame had mij meegevraagd en ik had toch niks anders om handen, dus leek het mij wel leuk om eens een nieuwe ervaring op te doen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet onbevooroordeeld naartoe ging. Ik vreesde in eerste instantie dat ik er met mensen in contact zou komen die welluidende namen hebben als Tristan, Clovis, Brunhilde, Tjoerd, Alewijn of Hildegard, die ter vermaak van hun vrienden weleens een djembé durven bovenhalen en die zich uitsluitend voeden met wereldwinkelkost. Aan de toog had ik dingen verwacht als verse linzensoep en wortelsapjes. Maar in de praktijk viel het percentage geitenwollensokkensandalendragers en ongeschoren okselvrouwen behoorlijk goed mee.
Alvorens het bal losbarstte, werd er een dansinitiatie gegeven door een jongeman met een hoog Ketnetgehalte, die zichzelf ongetwijfeld een toffe peer vindt, en waarvan zijn vrienden zeggen: "die Adelbrecht is me toch een toffe peer." Maar ook hier, eerlijk is eerlijk, afgezien van zijn hoge gezelligheidsfactor wist hij alles wel goed uit te leggen.
Maar, plotseling kwamen er in mijn hoofd herinneringen aan lang vervlogen schoolfeesten naar boven. Meerbepaald aan het schoolfeest van het vijfde studiejaar waarop we ter vermaak van onze ouders een of andere volksdans moesten instuderen. Bij deze gelegenheid was ik de dupe van het alfabet en werd gekoppeld aan een klasgenote waarvan ik de naam niet ga vernoemen. Je weet maar nooit wie hier allemaal meeleest. Dat mens had nog minder feeling met de basisbeginselen van het handenklappen en billenkletsen dat met deze dans gepaard ging, dan ikzelf, en dat wilt al heel wat zeggen. En bovendien had ze nog minder fut dan een bejaarde met hersenverlamming die dagenlang met een geruite deken over zijn knieën wezenloos voor zich uit zit te staren. Ik had haar voor de gelegenheid opgezadeld met de roepnaam "bavianenarm", een term die zich al snel verspreidde. Na enkele oefensessies werd duidelijk dat het niet klikte tussen bavianenarm en mezelf, en moest een van mijn andere klasgenoten die een knapper exemplaar van de andere kunne als danspartner had met mij wisselen. And justice for all!
Nee, dan bewaar ik betere herinneringen aan het vierde studiejaar, waarin we een toneelstukje moesten brengen dat zich afspeelde in een café, en waar ik de rol van kaartspelende figurant had gekregen, samen met drie anderen. We moesten doen alsof we een spel speelden, maar gingen nogal op in onze rol, en tijdens de livevoorstelling ontstond er aan de kaarttafel een ruzie wegens valsspelen, die zo luidruchtig was dat de hoofdacteurs niet meer verstaanbaar waren.
Maar we wijken af. Na de redelijk succesvolle initiatie in de beginselen der volksdans was het tijd voor het echte werk en werd er op los gejigd, gescottisht en getarantellaad dat het geen naam had. Het leukste moment vond ik toen een deerne heel plechtig aan mij kwam vragen: "mag ik deze dans van u?" Ik kon nog net de neiging onderdrukken om een hoofse buiging te maken, maar sprak: "dat mag u, maar daar gaan uw tenen ongetwijfeld spijt van krijgen." En dat was niet eens zo ver van de waarheid.
Ik heb me wel geamuseerd en sluit toekomstige evenementen van deze aard niet uit. De spierpijn neem ik er maar bij.

08:24 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

yeah rock! of moet ik zeggen yeah folk! :-)

Gepost door: syho | 23-11-07

LOL Ik heb u eigenlijk nooit sneller weten bewegen dan de doorsnee huisjesslak. En dan gaat ge dansen...LOL, spijt dat ik dat gemist heb :-D

Gepost door: Peke | 23-11-07

ik moet eerlijk zijn dat ik ook wel ene licht vooroordeel heb over boomballen en dergelijke meer!

Gepost door: soet | 23-11-07

;-) ik wist wel dat u zich ging amuseren, ik ga ook een smoeten gaan dansen ipv plaatsjes schieten dar ;-)
heu bstaan daar geen beschamende homeviedo's van van uw studiejardanskusnten en toneelprestaties?

Gepost door: jeronimo | 23-11-07

Oh een boombal, keitof!

Gepost door: Life is a dance | 24-11-07

De commentaren zijn gesloten.