29-11-07

Ongein op De Lijn

Gisteren nam ik de bus. Soms valt daar nu eenmaal niet aan te ontkomen. De bus is nog erger dan de trein vind ik. Meestal is er geen zitplaats, en als die er wel is, is die veel te krap voor mensen die niet tot de kortarmige en -benige categorie der dwergen behoren. Maar gisteren had ik geluk. Ik stap op en vraag aan de chauffeur een kaartje. "Niet nodig, tis gratis." Het leven lacht me toe, en er is zowaar nog een plaats helemaal vooraan in de bus, met beenruimte. Ik overweeg even het bestaan van een opperwezen, maar realiseer me dan dat het nu ook weer niet zo een uitzonderlijke situatie is. Mooie liedjes duren volgens het spreekwoord niet lang en twee haltes later keerde het geluk zich als een slecht opgevangen boomerang in mijn gezicht. Vier gestapo-achtige Lijnmannen stappen met veel machtsvertoon via alle ingangen de bus binnen. Ik wachtte even af of er iemand door het dak aan een touw naar binnen zou getuimeld komen, maar zo erg was het net niet. "Speciale controle! Vervoersbewijzen en identiteitskaart klaarhouden alstublieft!", bulderde hun bevelhebber, die ondanks zijn belachelijke mutsje redelijk veel gezag uitoefende. Het angstzweet brak me langs alle kanten uit. Die vorte chauffeur had me opgelicht. Ik maakte al aanstalten om hem keihard te verraden om aldus mijn eigen onschuldige vel te redden, maar dat was niet nodig. "Ik heb iedereen gratis laten opstappen," bekende de brave man. "Dan moogt gij ons eens uwe naam en uw busnummer geven," sprak de Obersturmführer. Na een oponthoud van enkele minuten sprak hij nogmaals met luide stem: "Sorry voor het storen mensen, prettige dag nog verder!" En hij droop weer af met zijn kornuiten. Dit soort grapjes mogen ze in het vervolg wel achterwege laten.

08:22 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

damn! ik had u echt geboedi wilen zien afvoeren aanr gesloten centrum 126bis :-)

Gepost door: jeronimo | 29-11-07

Voorverkoop Zou dat niet te maken hebben met het feit dat ze nu van iedereen verwachten dat ge ticketten in voorverkoop koopt in winkel of aan automaat? Ik zat in Gent op de tram en er waren mensen die een ticket aan de bestuurder vroegen. Die stuurde hen ziedend van woede (zowel de bestuurder als de reizigers) uit de tram, met de melding dat er een lijnwinkel op het plein was en dat er wel zes automaten stonden. De mensen zijn effectief afgestapt en buiten een ticket gaan kopen. De tram heeft niet op hen gewacht.

Misschien protesteerde jouw chauffeur wel tegen de regeling dat hij reizigers moet ontmoedigen hun ticket op de bus te kopen en liet hij jullie daarom gratis opstappen.

'k Zou persoonlijk ook wel ne halve attack gekregen hebben in die situatie...

Gepost door: Liza | 29-11-07

ik moet dringend naar de stad verhuizen dat ik ook weer straffe verhalen tegenkom. En btw kunde bij jullie nog niet via sms je kaartje kopen? zoals ik Gent??

Gepost door: soet | 29-11-07

dat noem ik nu ns klantvriendelijk zijn. :)

Gepost door: beate | 30-11-07

ja, als die mannen opstappen kun je er niet naast kijken, en die hebben allemaal van die zware stemmen inderdaad, brrrr (van de politie heb ik geen schrik, maar de lijncontroleurs....)

Gepost door: syho | 01-12-07

De commentaren zijn gesloten.