31-01-08

For those about to rock...

Ik ben een mangina. Althans dat leek een vrouw gisterenavond te denken, toen ik in Brussel stond te wachten op mijn medejuryleden van de Rockrace om ons te buigen over het lot van tien groepen, waarvan er vier naar de voorronde mogen in GC Ten Weyngaert. De vrouw kwam op me af en vroeg: "tu veux brouter le minou, je te donne 50 euros?" Ik was efkes van mijn stuk gebracht door deze onverwachte, weinig aan de verbeelding overlatende vraag, maar zei toen: "je n'ai pas de temps, j'ai un rendez-vous dans quelques instants." "D'accord, je comprends," zei ze en ze droop af. Gadverdamme zeg, voor zover ik weet zie ik er niet uit als een mannelijke prostituee, ik had niet eens netkousen aan. En de Anspachlaan lijkt me nu ook niet direct een ideale plaats om te tippelen. Ne mens komt wat tegen in de grote stad.
Het beslissen over de kandidaten van de voorronde ging redelijk vlot. Ik heb wel redelijk zwaar moeten bemiddelen om mijn persoonlijke favoriet mee te krijgen, maar ik heb de andere juryleden toch kunnen overtuigen van hun kwaliteiten en de reden waarom een plaats in de voorronde gerechtvaardigd is. Voor de geïnteresseerden, dit zijn de vier gelukkigen, in volstrekt willekeurige volgorde: Bart Cooreman, Bar Stool Clichés, Tshiplake en Niels & The Babes. Meer hierover na 28 februari.

08:18 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-01-08

Ergernissen en bedenkingen

Ik erger me aan mijn collega die steevast na het drinken een voldaan "aaaahhhh"-geluid laat weerklinken. Dat geluid zou enkel gehanteerd mogen worden door mensen die de hele dag in de brandende zon handenarbeid staan te verrichten en die dan eindelijk eens te drinken krijgen. Maar voor de rest is dat geluid nooit gerechtvaardigd.

Ik erger me aan woorden die met kn- beginnen, zoals knutselen, knoeien, knikkebollen en knabbelen. Stuk voor stuk lullige woorden. Ga maar na.

Was het jaar dat Raf Coppens Humo's Comedy Cup won het niveau van de andere kandidaten zo laag dat Raf Coppens als het minst slechte alternatief beschouwd wordt? Dan ben ik blij dat ik daar niet aanwezig was.

Zou The Fresh Prince of Bel Air echt een taxi genomen hebben van West-Philadelphia naar Bel Air? En hoeveel zou die grap hem gekost hebben?

Wie zou de Brabançonne in jumpversie als gsm-ringtune hebben?

Morgen eten met de andere rockrace-juryleden.

17:41 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-01-08

I like pussy!

Cat Power heeft een nieuwe cd uit (alhier integraal te beluisteren). Ter gelegenheid daarvan nog eens een gouwe ouwe van haar op deze blog.

17:34 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-01-08

Proximus afschepen: les 1

Tijdens mijn middagpauze kreeg ik telefoon van een geheim nummer. Aangezien ik telefoon verwachtte van het reisbureau nam ik op.
"U spreekt met X van Proximus, bent u de eigenaar van dit toestel?"
"Ja,", antwoordde ik.
"Hoor ik u?", althans dat verstond ik in de redelijk rumoerige kantine.
"Ja," zei ik nogmaals.
"Mijn excuses daarvoor. Dan bel ik nog weleens terug. Tot ziens."

Volgens mij heeft hij storen ipv horen gezegd.

13:31 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-01-08

Slow people have no reason to live

Diep in mij tikt een tijdbom, en het heeft niet veel meer nodig voor ze zal ontploffen. De ergernisgraad bereikt de laatste weken stilaan haar hoogtepunt en de situatie is niet langer houdbaar. Er moet actie ondernomen worden en dringend. Ik heb het over trage voetgangers. Ok, ik geef toe dat ik zelf niet van de rapsten ben, maar er zou toch een minimumsnelheid mogen bestaan waartegen mensen zich moeten voortbewegen. En de traagheid op zich is ook niet direct het grootste probleem, maar de positionering op het voetpad. Om de een of andere reden gaan trage mensen meestal op een plaats die het onmogelijk maakt om ze voorbij te steken, en dikwijls nog in gezelschap van anderen. "Ik ben aan het shoppen met mijn vriendinnen, dus ik heb alle tijd van de wereld. Na mij de zondvloed." Welnu, die zondvloed zou weleens snel kunnen volgen onder de vorm van een welgemikte, keiharde karateslag in de nek. Ook irritant zijn de trage mensen die net op het moment dat er ingehaald kan worden, steevast zichzelf een beetje naar opzij verplaatsen, waardoor we terug bij af zijn, of de trage mensen, die net te traag zijn om niet ingehaald te worden, maar ook weer niet zo traag dat ze binnen een redelijke termijn kunnen voorbijgestoken worden. En veruit de ergste soort zijn de mensen die zonder enige aanwijsbare reden plotseling gewoon stilstaan, waardoor een botsing onvermijdelijk is als er in hun slipstream gevolgd wordt. Harde actie, nu! Tijd om karate te leren.

08:12 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-01-08

J'adore ze french accent

20:16 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-08

I, the jury

Ze hebben mij gevraagd en ik heb toegezegd. Toegezegd om jurylid te zijn van RockRace 2008, een rockwedstrijd voor studenten van Nederlandstalige Brusselse Hogescholen. Door mijn uitgelezen en eclectische smaak ben ik uiteraard de ideale persoon om deze taak tot een goed einde te brengen, sprak hij in alle bescheidenheid. Vandaag werd alvast de eerste stap gezet. Ik heb demo's van de tien deelnemende kandidaten en die moet ik nu rangschikken van goed naar slecht. Eind deze maand volgt dan een ontmoeting met de andere juryleden, en worden er van de zes kandidaten met de hoogste score vier geselecteerd die naar de volgende ronde doormogen. Spannend!

16:56 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-01-08

Nog ene

Na de semi-geslaagde film Atonement (met een briljante opening, maar de komende 2/3 van de film vooral oeverloos gezwets en gemijmer, waar stijl primeert over inhoud), belandden we in de beste pizzeria van Leuven, La Vecchia Napoli.
Na het eten van een extra grote pizza en het leegdrinken van een fles wijn (met twee personen), gingen we afrekenen, en werd ons naar goeie gewoonte een glasje limoncello aangeboden. Blijkbaar ontstond er enige verwarring over de rekening en de Italianen begonnen in hun beste Nederlands een hele uitleg over wat er foutgelopen was: "ikke me mijn domme kop altij, ikke slaag tilt bij kleingeld, maar wete wa: 'drink nog ene'", zei een van hen, en gaf ons nog een glasje limoncello. En ze bleven maar zeveren tegen ons en opeens zei hij: "wete wa, nog ene", en hij vulde bij. En maar lachen en doen. En dan wilde hij nog een vierde glaasje geven, maar toen was het voor ons wel welletjes. Er zijn grenzen, maar het was wel sympathiek.

09:09 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-01-08

Pop the nob in the fanny, not up the arse

Soms doet een mens dingen waarvan hij achteraf denkt: "Ja, het was wel plezant, maar was het misschien niet een klein beetje overdreven?" Gisterenavond was zo een moment.
In de loop van de dag had ik een van mijn collegae meegedeeld dat seizoen 2 van Extras 's avonds op Canvas zou starten en dat ze zeker moest kijken, omdat ik vind dat mijn collegae toch op zijn minst op de hoogte moeten zijn van het bestaan van briljante reeksen, en seizoen 1 had ze al eens geleend op DVD en vond ze fantastisch. Op de vraag of ik seizoen 2 misschien ook op DVD had en of ze het mocht lenen antwoordde ik met: "Was de paus vroeger lid van de Hitlerjugend?" wat neerkomt op "uiteraard!"
Maar omdat het voor mij ook al geleden is van toen de reeks op BBC uitgezonden werd in 2006 leek het me niet slecht om mijn geheugen even op te frissen. Mijn bedoeling was om gisteren en vandaag telkens drie afleveringen te zien, twee keer anderhalf uur, en haar morgen de reeks mee te geven.
Maar het noodlot had andere plannen met mij. Rond zes uur begon ik aan de mij voorgenomen drie afleveringen, mijn huisgenoot keek mee. Maar na drie afleveringen was de pret nog lang niet voorbij, en besloten we er nog een te zien, en nog een, en ten slotte nog een. Drie uur later waren de lachspieren al danig op de proef gesteld, maar er bleek ook nog een DVD in het doosje te zitten met de extra's van Extras, en aangezien we toch bezig waren hebben we die ook maar bekeken. En nog eens twee uur later, omstreeks elf uur, was de pret definitief voorbij. "Are you havin' a laugh?"

08:19 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-01-08

Dilemma

De eerste werkdag van het jaar begint alvast met een prangend dilemma dat me al iets meer dan twee uur bezighoudt: to drink or not to drink? Het gaat om water at in een fles van 22 liter zit op een koelmachine. De fles zit er al op van voor de kerstvakantie, iets meer dan twee weken dus. Het water is koel en niet blootgesteld aan zonlicht. Ik heb dorst, maar geen zin om de rest van de dag/week met buikkrampen op een porseleinen pot door te brengen. Voorlopig wacht ik af wat mijn medecollega's doen. Ik heb nog niemand horen klagen dat het water raar smaakt. Dus misschien moet ik het er maar op wagen. Het leven kan soms moeilijk zijn.

10:15 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-01-08

Wha' Happened?

mightywindAl ooit zo hard gelachen dat de sluitspier het dreigt te begeven? Indien ja, proficiat, indien nee, probeer dan zeker eens A Mighty Wind, een briljante nepdocumentaire van Christopher Guest (beter bekend als gitarist Nigel Tufnel uit de moeder aller mockumentaries This is Spinal Tap, of als de man van Jamie Lee Curtis).
In A Mighty Wind is een bekende platenbaas van een folklabel overleden, en zijn kinderen willen een tribuutshow brengen met de drie meest geliefde folkgroepen uit de jaren zestig, The Folksmen, het zelfverklaarde "neuftet" The New Main Street Singers en de folksweethearts Mitch & Mickey, die elkaar al jaren uit het oog verloren zijn na een controversiële kus. De film volgt de voorbereidingen voor de show en dan de show zelf, en is een aaneenschakeling van de ene briljante scene na de andere, alle met een dodelijke serieux gespeeld. De folkscene krijgt een leuke veeg uit de pan, maar het geheel wordt toch liefdevol behandeld. Aanrader! ****/****

10:25 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-08

Kuch

Ik worstel al een paar dagen met keelpijn, hoest en stemverlies. Tijd om eens een bezoekje aan de apotheek te brengen dacht ik zo bij mezelf, en voegde dan ook de daad bij het woord. Het is wel handig dat de apotheek op nog geen halve minuut van mijn deur verwijderd is. Ik stapte naar binnen en had de apothekeres van dienst nog maar net met mijn Tom Waits-achtige stem begroet of ze zei: "Gij moet Muco Rhinathiol hebben veronderstel ik?" "Mucoriwatte?", vroeg ik. "Iets tegen diepzittende hoest en om de luchtwegen vrij te maken." "Dat klopt." Toch een geruststellende gedachte dat er nog mensen zijn die hun vak verstaan.

20:30 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-01-08

Goed begonnen is half gewonnen

Allereerst een geweldig 2008 voor iedereen!

De overgang naar het nieuwe jaar werd om klokslag 19u (het was er echt niet om gedaan) ingezet samen met deze jonge snaak bij onze meer dan uitstekende gastvrouw (en enkele van haar vriendinnen), die kosten noch moeite gespaard had om ons een driegangenmaaltijd (tomatensoep, quiche (zonder kaas voor sommigen) en appelcrumble) voor te schotelen, met op de achtergrond uitstekende muziek, het allerbeste van 2007, al zeg ik het zelf :-) Na het eten begonnen we aan een Trivial Pursuit-sessie die ik verpletterend aan het winnen was tot het nieuwe jaar zich aandiende en de schuimwijn- en niet alcoholischedrankkurken in het rond vlogen. De nacht ging rustig verder met gezelschapspelletjes en napraten in de comfortabele sofa, tot ongeveer 5u.

Na een korte, edoch zeer verkwikkende nachtrust, en ontbijt met véél te straffe koffie, onderwierp ik CMS aan een Koreaans horrormeesterwerk (A Tale of Two Sisters), dat hem harder liet krijsen dan een varken dat gekeeld wordt.

Aldus werd ook het nieuwe filmjaar met klasse ingezet. Let 2008 begin!

20:05 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |