29-02-08

Champagne for my real friends and real pain for my sham friends

Gisteren heerste er een gezellige drukte in de filmstudio van Narafi, de locatie van een voorronde van de RockRace, alwaar ondergetekende in de jury zat. Vier groepen streden om een plaats in de finale.

Bar Stool Clichés mochten de spits afbijten. Visueel veruit het interessantste door de twee deernes die de zang op zich namen. Iedereen was het erover eens dat de linkse veruit de knapste, euh, het beste kon zingen. De groep, die nog maar vijf maanden bestaat, maakte een ietwat onwennige indruk, maar overtuigde bij momenten wel met swingende hits als Get it On en een broeierige cover van Toxic van Britney Spears.

Daarna was het de beurt aan Bart Cooreman, een singer-songwriter met een piano. Technisch gezien niks op aan te merken, en behoorlijk gedurfd optreden, maar een beetje te eentonig voor mijn smaak. En het klonk ook iets teveel als Jeff Buckley vond ik en ik was bijgevolg niet verbaasd door de cover van de cover Hallelujah.

Vervolgens mocht Tshiplake hun ding doen. Bij de preselectie had ik de andere juryleden kunnen overtuigen om hen een plaatsje in de voorronde te geven omdat ik gecharmeerd was door hun jeugdige onstuimige driestheid en hun Sturm und Dranggevoel dat me deed denken aan The Stooges en Ramones. Live hadden ze met pech te kampen onder de vorm van een gebroken snaar, maar ze herpakten zich. Het komt nog niet helemaal goed uit de verf, maar met wat meer ervaring zie ik dat wel in orde komen. Het was wel de groep die de hoogste spektakelwaarde had (de gitarist die in de nek van de drummer ging zitten) en met simple simpel hebben ze een fantastische song op hun naam staan.

Tenslotte mocht Niels & the Babes zijn ding doen. The Babes waren helaas thuisgebleven (of onbestaande, dat was niet geheel duidelijk), dus kregen we enkel Niels met zijn gitaar en liedjes en een zeer degelijke set.

Na afloop kon het publiek stemmen via sms (die punten wogen voor de helft door) en de andere helft van de punten werd door de jury uitgedeeld. Na een korte beraadslaging met duidelijk uiteenlopende meningen, gevolgd door een stemming werd ervoor gekozen om The Babes naar de finale te sturen, zij het niet die van Niels, maar die van Bar Stool Clichés.

En bibi, en ook de andere juryleden, werden bedankt voor bewezen diensten met een fles champagne.

08:31 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

zolang wu snaar maar niet knapte door de broeierige verschijning van die deernes :-)

Gepost door: jeronimo | 29-02-08

Het was leuk. Spijtig dat ik te laat was voor de eerste groep ...

Tshiplake komt terug ;-)

(en over ervaring: ge had hen moeten zien ongeveer 1 jaar geleden, toen liep iedereen gillend weg :-D)

Gepost door: Jonas | 29-02-08

ik hoop dat hun muzikale talenten doorgewogen hebben en niet hun knapheid...

Gepost door: soet | 29-02-08

@soet wat denkt ge wel van mij zeg? ;-)

nee, de winnaars waren niet mijn persoonlijke keuze, in mijn rangschikking waren ze pas derde, maar de meerderheid wint he.

Gepost door: fILLE | 29-02-08

links? de linkse bedoelt ge daarmee die met haar kort of lang haar?

Gepost door: ola | 02-03-08

@ola die met haar kort haar en grijs kleedje. links voor de toeschouwer dus.

Gepost door: fILLE | 02-03-08

De commentaren zijn gesloten.