03-03-08

Islands

In de reeks geweldige optredens waar geen kat naar komt kijken tenzij de spreekwoordelijke vijf man en paardekop (die gelukkig niet hinnikte tijdens het optreden) presenteer ik: Islands.

Deze Canadese groep ontstond uit de as van de al even geweldige Unicorns, die met Who Will Cut Our Hair When We're Gone een vrolijk plaatje gemaakt hadden over de dood en dan veel te vroeg een einde maakten aan hun uitstekende band. Maar in 2006 was er weer vreugde want Islands zag het levenslicht, met leden van The Unicorns, en maakten met Return to the Sea een nog betere plaat over leven na de dood, dat volgens hen hoort te klinken als een feestje op een tropisch eiland. Die cd schopte het tot een tweede plaats in mijn top tien van 2006.

De verwachtingen waren dus zeer hooggespannen gisterenavond, en werden bijna in de kiem gesmoord door de fuckers van de NMBS, maar gelukkig was ik nog net op tijd in de Botanique.

De zeskoppige band speelde eerst drie nieuwe nummers alvorens uit te pakken met het schitterende Volcanoes. Het optreden bestond grotendeels uit nieuw werk van de in mei te verschijnen cd, maar daarnaast werden we ook getrakteerd op schitterende versies van Where There's a will there's a whalebone (evenwel zonder de supersnelle raps uit het origineel), Don't Call me Whitney Bobby en afsluiter Rough Gem. Tijdens de bisnummers (de groep werd drie keer terug het podium opgeapplaudisseerd) hoorden we dan ook nog het machtige Swans (Life After Death) en na enig aandringen uit het publiek ook Humans. De nieuwe nummers klonken ook allemaal fantastisch, met een prominente rol voor de viool. De bandleden hadden er duidelijk veel zin in en naarmate het optreden vorderde vond er ook steeds meer interactie plaats met het enthousiaste publiek. Een uur en veertig minuten later zat het er helaas alweer op. Hopelijk zijn Islands een langer leven beschoren dan The Unicorns.

17:01 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hmmz 5 man en een paardekop en jij slaagt er in ze op je entje dus terug te roepen op het podium ;-)
leuk dat ze die hard fans zo belonen ;-)

Gepost door: jeronimo | 03-03-08

De commentaren zijn gesloten.