20-03-08

Vadermoord: Wixel & Frank Vander linden

Veel volk gisterenavond in het Leuvense STUK voor een uitverkocht deel van het Vadermoord-project, waarbij artiesten hun favoriete groep coveren.

De mij onbekende Wixel bleek bekender te zijn dan ik dacht, aangezien hij me in mijn plaatselijke cd-winkel weleens een paar cd'tjes heeft verkocht. Hij waagde zich aan Sonic Youth. Op zich een heel riskante onderneming, aangezien die groep niet direct bekend staat om zijn toegankelijke en eenvoudige muziek. Blijkbaar had Wixel het concept "vadermoord" net iets te letterlijk geïnterpreteerd, want de instrumentale brij die hij creëerde was niet echt aan mij besteed. Waarschijnlijk wel goed in zijn genre, maar dat zeggen ze ook van FC de Kampioenen. In elk geval, aan het begin van zijn optreden beloofde hij dat hij zeven nummers zou spelen, en toen hij na het naar mijn gevoel vierde nummer het publiek bedankte, was ik opgelucht dat ik nooit goed ben geweest in wiskunde.

Twintig minuten later bracht Frank Vander linden hulde aan de Pixies. Hij had alvast hetzelfde kapsel en dezelfde buikomvang als Frank Black, maar beschikt niet over diens door merg en been gaande oerschreeuw. Daardoor kwamen de "repents" in Caribou niet helemaal goed uit de verf, maar dat was eigenlijk de enige misser van dit (te korte) optreden. Wel een goeie zet van Frank om te openen en af te sluiten met Wave Of Mutilation, naar mijn mening nog altijd het beste Pixiesnummer. Kippevel kwam er tijdens de tweede helft van de set toen Lara Rosseel wat hulp kwam bieden op de contrabas, en ze samen een werkelijk bloedmooie, rustige versie van Gouge Away neerzetten, dat bijna net zo sterk als het origineel was. Leuk optreden!

08:16 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

bleodmooie lara bedoel je wines vingers neit alleen de gevoelige snaren van die contrabas beroerden zekers! :-)
re: het was een parafrasering van sweeney tood! ik ken de juiste quote wel hoor ;-) en anders zou ik ze opgezocht hebben!
zorg ma dat je straks na 'twerk de jsuite quotes quote! qloter!

Gepost door: jeronimo | 20-03-08

Ik was zeer tevreden over de vadermoord van gisteren maar Wixel ging toch ook wel over mijn hoofdje heen.

Gepost door: Geert S. Simonis | 20-03-08

lang leve de frank!

Gepost door: soet | 20-03-08

De commentaren zijn gesloten.