01-04-08

Altijd lente in de ogen van de tandartsassistente?

Helaas was er geen tandartsassistente aanwezig gisteren. Gekweld door tandpijn tijdens mijn reis in Schotland, had ik la mama sms-gewijs gevraagd om op maandagmorgen een tandartsbezoek te regelen. De gebruikelijke tandarts was niet bereikbaar, dus werd er naar een andere beoefenaar van het vak gezocht waar ik gisteren om 9u verwacht werd. Het bleek een vent van bijna pensioengerechtigde leeftijd te zijn, wat niet echt veel vertrouwen wekte. Ik heb het sowieso al niet zo op tandartsen begrepen. En deze man deed niet veel moeite om dat vertrouwen te vergroten. Hij stak zijn vingers zonder plastieken handschoenen in mijn mond. Ze waren gelukkig wel gewassen. Hij had ook niet zo een hygiënisch maskertje voor zijn mond. Hij ging met een soort haakje naar de pijnlijke zone en trok ermee aan iets in mijn mond, wat pijn deed. "Hebt ge iets gevoeld?", vroeg hij. "Ja, het deed zeer." "Hebt ge iets gevoeld, of deed het zeer?" "Het deed zeer," zei ik nog eens. "Zijt ge zeker? Als het zeer deed moet de tand ontzenuwd worden en moet ge drie behandelingen ondergaan, als ge gewoon iets gevoeld hebt, moet ik hem gewoon opvullen." "In dat geval heb ik gewoon iets gevoeld" Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om nog eens terug te gaan bij die barbaar. Gelukkig blijk ik mijn eigen pijngrens juist ingeschat te hebben. Volgende keer terug naar de gebruikelijke tandarts, en hopelijk niet te rap.

14:11 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

wat haat ik tandartsen

Gepost door: soet | 01-04-08

ik hoop dat mijn tandarts nog lang niet op pensioen gaat, die is een stuk minder barbaars dan die in je berichtje...

Gepost door: Manlome | 03-04-08

na mijn beugel ben ik nooit meer teruggeweest naar de tandarts, ik had er zo'n degout van, ondertussen al tien jaar geleden - bloosbloos-

Gepost door: syho | 03-04-08

Those bastards... Ik heb het er ook niet op begrepen, vriend. They just screw you while you're lying there with your eyes closed. Ik heb mij onlangs ook een nieuw speciem aangeschaft, maar hij is geen haar beter dan de vorigen; eerst zit hij mij daar een kwartier te bestoeffen met mijne schone mond à la "Doe mij één plezier! Kom elke dag eens langs! Zo zie ik pas eens wat een proper gebit is!!" (en ik al peizen dat hij avances aan't maken was), om dan een verdacht product op mijn kiezentoot te spuiten en te zeggen "oei, ik was mis; ge hebt twee gaatjes" :-/ Vanzeleven nog geen hollekes gehad, en nu ga ik bij nen nieuwen tantist en ziet hij daar excavaties, just via dat afschuwelijk spul! I say, iemand die mij kan zeggen wàt da mysterieuze potionneke was waardoor ge blijkbaar door de tand heen kunt zien, don't hesitate to email me!
There. I've said it. I hate dentists too :p 't Beste!

Gepost door: Cherman | 06-04-08

pijntje Amai k zou ook weten of ik pijn heb of gewoon een ongemakje. Waar is den tijd dat tanden kwamen en gaan!?! ;-)

Gepost door: tilde | 06-04-08

Tandartsen <3. Ja, ik vind die fijn. :) De mijne dan toch. :D

Gepost door: Anneke | 08-04-08

Ik heb hier een jonge, professionele tandarts vrouw in de straat. I'm sure you'd like her ;)

Gepost door: kikkertje | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.