09-04-08

Hoe de fILLE lid werd van een bibliotheek en er geen boeken ontleende

Daarstraks kreeg ik telefoon van een collega wier zoon een boek moet lezen voor de Franse les. Iets van Amélie Nothomb, dat ze blijkbaar niet in de plaatselijke bibliotheek hadden, maar wel in die van Leuven, en of ik hem dan eventueel wilde gaan halen, als het niet teveel moeite was. In mijn eeuwige goedheid kon ik natuurlijk niet nee zeggen. En wie ben ik om de jeugd goeie boeken te ontzeggen, want Amélie Nothomb is mij nog nooit tegengevallen. Zelf kom ik eigenlijk nooit in een bibliotheek, ik koop de boeken die ik lees, omdat ik op voorhand nooit kan inschatten hoe lang ik over een boek zal doen. Met boeken is het zoals kakken, soms gaat dat rap, soms duurt dat lang. In de bibliotheek bleek dat mijn lidkaart ongeveer acht jaar oud was. Dat kan kloppen. Vijf minuten en evenveel euro's later was ik weer volwaardig lid. Joepie. En ik stelde vast dat er geen dvd's stonden die ik nog niet gezien had of wilde zien, maar dat de collectie wel degelijk is. Pluspunt voor de bibliotheek. Helaas was er van het boek van Amélie Nothomb geen spoor te bekennen bij de Franse literatuur. Wel andere boeken, maar niet wat ik zocht. Ik logde in op de computer en daar stond dat ze een exemplaar op voorhand hadden. Dan maar naar het onthaal voor verduidelijking. Een vent die er ouder uitzag dan het oudste boek dat ze staan hadden, en dat naar alle waarschijnlijkheid ook was ging het wel efkes voor mij opzoeken. Efkes is een relatief begrip bij een dyslectische typer stelde ik al snel vast. Toen hij het uiteindelijk gevonden had zei hij dat het boek normaal in de rek moest staan bij de Franse boeken. "Daar heb ik al gekeken." "Dan zou het kunnen dat het verkeerd staat of kwijt is." Zover was ik ook al. "Wat misschien ook zou kunnen, is dat het juist terug binnengebracht is. Ge kunt eens bij die boeken gaan kijken." Ik volgde tevergeefs zijn raad op. Fuckers, vijf euro kwijt door leugenachtige info op de website. Niet goed bezig bibliotheek.

19:42 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ach ja, zo zoek ik al bijna iedere keer dat ik in "mijn" bibliotheek kom vruchteloos naar een bepaalde cd (waarvan me de titel nu even niet te binnen schiet), die er volgens de computer zou moeten zijn, maar toch nergens te bespeuren is.

Gepost door: xy | 09-04-08

kga ook niet zo graag naar bib, daar werkt een vreselijke bibliotheekman

Gepost door: syho | 11-04-08

bij ons verdwijnen dvd's die dan mysterieus weer in de rekken verschijnen... idd, zeer vervelend. je kan ook ns bij mij in de bib komen kijken. wij vragen maar 1,25 euro lidgeld. :)

Gepost door: beate | 13-04-08

De commentaren zijn gesloten.