29-04-08

I like to movie, movie

Een klein uurtje geleden zou een mes zeer welkom geweest zijn in de bloedhete studio van Radio Scorpio, want de spanning was er te snijden. Spanning die veroorzaakt werd door de twee kandidaten van de Strijd der Filmtitanen, respectievelijk de titelhouder van 2005 en ondergetekende, winnaar van 2008. De tegenstander vroeg of ik veel wist. Ik antwoordde met een bescheiden: "bwah, geluk met de vragen is ook belangrijk he." En vroeg toen hetzelfde aan hem. Met een semi-arrogant ondertoontje zei hij: "Tja, ik ben beroepshalve als verantwoordelijke voor de programmatie veel met film bezig, en mijn vader baat een videotheek uit. Dus ja..." Hij leek nogal zelfzeker en ik moet eerlijk zeggen dat ik vreesde dat ik het onderspit zou delven. Onzin natuurlijk, valse bescheidenheid is nergens goed voor. Ik won met een score van 5-2, zonder fout antwoord te geven. Even twijfelde ik toen naar de drie regisseurs van Eros gevraagd werd. Michael Antonioni en Wong Kar Wai (twee huisfavorieten) wist ik onmiddellijk, maar Soderbergh schoot me maar op de valreep te binnen. Na afloop bleek mijn tegenstander een niet zo sportieve verliezer te zijn. Hij wenste mij proficiat, maar kon ook niet nalaten om te zeggen dat mijn vragen een pak gemakkelijker waren dan de zijne. Ik kan daar niet over oordelen want die van hem kende ik ook allemaal :-p En dan zei hij nog dat hij met zijn prijs (cinematickets) niet veel kon doen, want hij ging toch al gratis naar de cinema. Volgende week of binnen drie weken vindt de finale plaats. Ik ben er klaar voor.

20:08 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

phuh wussy, éne die dacht dat hij het eens tegen de fillem ging opnemen :-)

Gepost door: syho | 29-04-08

wat een slechte verliezer, zeg!

en jij proficiat, eh! ik weet nu al dat je die finale gaat winnen. :)

Gepost door: beate | 29-04-08

losers, het zijn allemaal losers! Ik wist het wel. Alle chance dat er nu eindelijk nen deftige speler ingeschreven is hé ;) Filip for oppertitaan!

Gepost door: Twinkeltje | 30-04-08

pak 'm in!!! die klotelul!
run fille run!!!

Gepost door: jeronimo | 30-04-08

Knap, er zou mij tijdens zo'n quiz geen enkele naam meer te binnen schieten, denk ik. Wat is de hoofdprijs, naast eeuwige roem?

Gepost door: biezonder | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.