11-05-08

Met de trein zou je er al zijn.

Gisteren ging ondergetekende naar Gent alwaar ik met dit heerschap en deze jongedame had afgesproken. Ik zou om 12u35 de trein in Leuven nemen om dan omstreeks 14u, na nog een busrit in Gent, op mijn plaats van bestemming aan te komen. De goden waren mij blijkbaar niet gunstig gezind, want de trein had 25 minuten vertraging. De volgende trein zou om 13u02 te vertrekken, dus ik had tijd genoeg om nog rap een terrasje te doen in de buurt van het station en dan te zorgen dat ik tijdig terug was. Om 12u55 was ik weer in het station om vast te stellen dat die trein met 25 minuten vertraging al vertrokken was, en tot overmaat van grap had die van 13u02 nog eens twintig minuten vertraging. Na een voorspoedige reis met veel te veel luidruchtige eendagstoeristen, moest ik in Gent de bus nemen. Ik vroeg aan de chauffeur of de bus aan de Capitole stopte. "Nee, deze stopt twee haltes verder aan 't Zuid." "Dat is toch aan de Capitole?" "Dat kan wel." De bus stopte tien minuten later aan 't Zuid, vlak voor de Capitole. Rare jongens die Gentse buschauffeurs.

Na een gezellige namiddag belandde ik des avonds in de thuishaven op Leuven in Scene, een stadsfestival voor jong en oud, voor marginaal en normaal, voor irritant en minder irritant, voor mensen die sandalen dragen, en uiteraard gezellig een pull op de schouders dragen, een zonnebril op het voorhoofd, en daarbij ook nog eens een jengelende koter in hun nek. Tegen de muur zetten en afknallen, I say. Maar de acts die ik gezien heb waren wel spectaculair. Meisjes die in het stadspark letterlijk de gordijnen in kropen, een bal met acrobaten die op veel te grote hoogte allerlei stunts uithaalden, en een spectaculaire vuurwerkshow op het Ladeuzeplein, die ik samen met een collega en een oude bekende ex-klasgenote uit de Spaanse les van vorig jaar gezien heb. Straks deel twee van de activiteiten.

12:07 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik was ook in Leuven, met een paar uniefvriendinnetjes. 'k Vond het vuurwerk niet zo spectaculair, wij zijn doorgegaan en we zijn in den Appel nog iets gaan drinken. Het circuspark heeft wel indruk gemaakt.

Gepost door: Life is a dance | 11-05-08

De commentaren zijn gesloten.