11-06-08

Pez

Gisteren zag ik op straat een meisje met een snoepketting lopen. Zo een wit elastisch koordje met daaraan harde, ronde snoepjes in chemisch roze, wit en blauw. Ik vond die dingen altijd fascinerend vroeger. Dat was niet lekker en leidde steevast tot tandpijn en bloedend tandvlees en kinderen die urenlang met een natgezeverd koordje rond hun nek liepen, maar toch was het onweerstaanbaar om een of andere reden. Net zoals de toverballen, van die gigantische ballen die verkleurden als er maar lang genoeg aan gelekt werd (jeronimo, bespaar me uw dubbelzinnige opmerkingen, die ongetwijfeld in u opwellen ;-) ). Het probleem is dat die ballen veel te groot waren om in een keer op te lekken, zodat er drie dagen later nog altijd ergens een kleverige bal lag te beschimmelen. Wie bedenkt zoiets?

Maar veruit het plezantste snoep uit mijn jeugd was Pez. Ook niet lekker, maar de verpakking was geweldig: een plastieken koker met daarop de kop van een of andere populaire tekenfilmfiguur. Als op die kop geduwd werd kwam er een Pezsnoepje uit. Dolle pret. De enige moeilijkheid was om die krengen te herladen. Dan moest dat spel uit elkaar getrokken worden, en de snoepje erin gestoken, maar door een bepaald mechanisme, een veer veronderstel ik, trok dat ding zichzelf terug naar zijn oorspronkelijke positie, wat niet zelden leidde tot verwonde vingers of snoepjes die in alle richtingen tegelijkertijd geslingerd werden. Maar Pez behoort voorgoed tot het verleden denk ik. Ik heb het toch al jaren niet meer gezien.

08:35 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ik heb niet eens iets gezegd! waar ik was het wel van plan natuurlijk kweiste van de serieus hier eens ferm naar benedne te halen ;-)
ik ehb pze altijd stom gevonden, ik was toen al anti-snoep :p

Gepost door: jeronimo | 11-06-08

Pez? Dat ken ik niet eens! :)

Gepost door: Life is a dance | 11-06-08

jawel, het bestaat nog altijd! 2 weken geleden gezien in de wibra. met winnie the pooh en baloe de beer. :)

Gepost door: beate | 11-06-08

hohooo Amai, daar heb ik er ook veel van gegeten. die kettingen waren overheerlijk..

Ik had zon pez ding van de flintstones.. waarschijnlijk nog zoveel meer maar ik kom er niet direct op..

Gepost door: Arbed | 12-06-08

pez zegt me ook niet veel, ik eis een pez op onze volgende afspraak en ik spel P-E-Z waag het niet om de spelling te veranderen!

Gepost door: syho | 13-06-08

pez dient tegenwoordig voor de kerstboom :)
http://www.flickr.com/photos/elsiecake/2087655574/

Gepost door: vleervlinder | 09-07-08

De commentaren zijn gesloten.