17-06-08

Wees eens een publiek figuur

Marginalen aller provinciën, verenigt u! Want VTM heeft in het najaar het perfecte programma voor u op til staan: Singing Bee. Door omstandigheden, een uit de hand gelopen familiegrap en een gezonde dosis masochisme belandde ondergetekende in het studiopubliek om een van de potentiële kandidaten aan te moedigen. Het begon nochtans veelbelovend, toen ik op de parking al dadelijk BV nummer 1 spotte: Faroek Ozgünes. De hostess aan de inkom was vriendelijk, ook al was haar herseninhoud omgekeerd evenredig met die van van haar BH, maar dat deerde niet toen ze zich over haar blad boog om een kruisje naast onze naam te zetten.

Maar dan ging het fout. Na een klein uurtje in de bar (alwaar men Duve, coca, ships, snikkers, en tal van andere foutgespelde lekkernijen aanbood), werden we de studio binnengeloodst, op commando van een vent wiens hersen- en BH-inhoud recht evenredig waren met die van de hostess, en die bovendien gezegend was met een talent voor grappen die zelfs door Geert Hoste of Raf Coppens onverbiddelijk in de prullenmand zouden gegooid worden. Die olijke dikkerd zou ons de rest van de avond instructies geven en vermaken met zijn fijne witzen. De trek-eens-aan-mijn-vingergrap werd net niet bovengehaald.  De marginaal die achter mij stond leek het niet te deren, en even dacht ik dat hij er zou in blijven. Helaas gebeurde dat niet.

Na de algemene instructies voor applaus (het vtm-applaus, enthousiast, maar niet té; het Robbie Willams-applaus, totaal uitzinnig; en het Walter Grootaers-applaus, totale stilte, lacheuh), kon het echte werk beginnen. Het concept van het programma is, zoals zijn doelpubliek, extreem simpel: liedjesteksten foutloos kunnen aanvullen. Zes kandidaten worden uit het publiek geplukt en moeten dan hun kunnen demonstreren. Het resultaat is het slechtste tv-programma sinds Rap Klap. Terwijl die zes liederen moesten aanvullen die zelfs op trouwfeesten de dag van vandaag niet meer kunnen, moest het publiek doen alsof het alles geweldig vond, en constant in de handen klappen en plezier veinzen. Dat enthousiasme was wel spontaan aanwezig bij de randdebielen die uitgekozen werden en met elkaar omgingen alsof ze al jaren de beste vrienden waren. We zagen mensen met namen als Linsy en Shakila of Shikila of Shikita die geen enkel woord van "Zeil je voor het eerst" kenden en andere gerateerde idolen die hier een claim to fame pleegden. Leedvermaak, dat wel.

Ik vermoed dat ik wel in beeld zal komen. Tijdens "als een leeuw in een kooi" maakte ik een ironisch enthousiaste draaibeweging met mijn linkerbovenarm tijdens het "ik draai hier rond en rond en rond"-gedeelte van desbetreffend nummer en merkte dan dat de camera pal op mij gericht was. Programmeren die video's, of digicorders of dvd-recorders!

Na de eerste opname was de pret er grotendeels af, helemaal toen bleek dat mijn nicht ook voor de tweede opname niet geselecteerd werd, en er meer en meer fout begon te lopen, en de flauwe grappen van de publieksentertainer dermate frustrerend werden dat ik hem fysiek wou kwetsen. Maar uiteindelijk kwam ook aan die opname een einde en moe doch tevreden mochten we naar huis met de nieuwe Story.

En toch is het jammer dat ik Ingeborg en Arthur niet gezien heb.

18:11 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

haha Laat maar weten wanneer we dat op de tv kunnen verwachten dan ;) x

Gepost door: Arbed | 17-06-08

:-) ik ken niet een suw bv nr 1 :-))))
nieuwlezer? voetbalcommentaartor?
geenf to's van de inhoud van de hostess? 'tenige interessanten tenzij de drang om massamoordenaar te worden tijdens zon' marginale bedoening :-)
leuk geschrven dat wle :-)

Gepost door: jeronimo | 17-06-08

oh djeezes, daarvoor wil ik gerust 1 euro betalen op belgacom tv om uw gezicht op tv te zien tijdens "als een leeuw in een kooi"

Gepost door: syho | 18-06-08

Mooi verslag :)

Gepost door: Life is a dance | 18-06-08

Ik vond die publieksopwarmer best leuk, zal wel aan mijn Hollandse roots liggen.

Gepost door: Jan de dikkerd | 18-06-08

Het beste ben je wel vergeten te vermelden : 4 hete bij-danseressen met een wespentaille. Zouden wél mijn bij-zit mogen worden !

Gepost door: Snoeper | 18-06-08

Waarvoor uw onnozele familie toch niet allemaal goed is he, zonder hun had ge dit alles nooit mogen meemaken ;-)
Nu verwacht ik wel een wederdienst he. En deze keer mag ik dan eens in't publiek komen zitten en moogt gij diegene zijn met schrik om eventueel samen met de Walter en een bende andere marginalen op een podium komen te staan.
Maar geen nood, eerst is er nog een ander familielid die ik iets serieus terug moet lappen! ;-)

Gepost door: zjozefientje | 19-06-08

De commentaren zijn gesloten.