24-08-08

"De Rus is aant opkomen"

Soms kan een mens al bij het ontwaken weten dat het een rare dag zal worden. Gisteren was zo een dag die begon met een rinkelende telefoon en de woorden "komt gij vandaag spelen?" uitgesproken door mijn neef. Na wat geregel kwam hij mij rond 13u oppikken in het station van Diest, waarna we koers zetten naar een maat(ula) van ons. "Over een kwartier zijn we er," deelde mijn neef mede, om twee minuten later op 's mans oprit aan te komen. Iets later belandden we in the middle of nowhere tussen Scherpenheuvel en Tielt-Winge in de Appenzeller Hütte, een kitscherige Tirolerhut met aangepaste muziek. Spaß! De eigenaar gaf ons drankadvies: een Edelweiss Hefe en een Schnapps. Nadat we afgerekend hadden, nodigde de eigenaar ons uit om mee te kijken naar de Olympische Spelen, en in het bijzonder Tia Hellebaut, en aldus stonden we met vieren naar een tv'tje met meer sneeuw dan beeld naar Tia te kijken, een spektakel dat me overigens slechts matig tot niet kon boeien. Ondertussen drukte de man zijn ongerustheid uit over het feit dat de Secatankstations allemaal omgevormd waren in Lukoiltankstations: "De Rus is aant opkomen," sprak hij onheilspellend. Maar geen van ons had behoefte om hem daar verder over te ondervragen, want er stonden nog heel wat bestemmingen op het programma.

We belden nog een vierde maat op, die niet onmiddellijk kon komen omdat er groot nieuws was op de snookerclub waar hij actief is. Hij zou ons later treffen. Daarna zetten we koers naar Diest alwaar we achtereenvolgens in 't Groot Genoegen en The Celt (een prima Irish Pub) iets dronken, en vervolgens naar de obscure snookerclub gingen, die failliet bleek te zijn en weldra haar deuren sluit. Over de bizarre figuren die daar waren, ga ik niet uitwijden, want dat zou ons te ver leiden. Maat 4 stelde voor om des avonds naar dancing Millennium in Herselt te gaan. Het klonk marginaal en fout, en bijgevolg was onze interesse gewekt.

Maar eerst moesten we nog bij mijn nonkel en tante gaan eten, met een zeer geflipte conversatie aan tafel. Als dessert gingen we naar Averbode om een ijsje te eten. Daarna hebben we iets gedronken in café Heren van Zichem in, u raadt het al, Zichem. Rond 22u troffen we maat 4, zijn snookerkompaan en twee neven (die zonder overdrijven, elke dialoog uit FC De Kampioenen vanbuiten kennen, it's a strange world), in café Roxy in Averbode. Drie Whisky-cola's en een verjaardagshymne op de voicemail van Syho later, belandden we in discotheek Millennium, waar we voor drie euro lid werden voor een jaar, en waar de slechte beats à volonté door de boxen schalden. Foute boel, zoals verwacht, maar in het leven moet ne mens niet altijd even serieus zijn, en dus hadden we er weinig moeite mee om de ironie ervan in te zien en volle bak mee te doen. Ik heb overigens nog met succes onderhandeld met de wc-madam, die me na vier keer en een heel betoog vanmijnentwege over het feit dat ze beter piskaarten zou invoeren voor de frequente klanten, een keer gratis liet gaan. Om 4u besloten we dat het welletjes geweest was en keerden we huiswaarts.

13:14 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor die voicemail alleszins, hij was super en paste blijkbaar helemaal in het thema :-)

Gepost door: syho | 24-08-08

Man, op welke lokaties gij ook komt eigenlijk :-)

Gepost door: spook | 25-08-08

Neven en waar waren de nichten? café De Sportvriend voor een optreden van Bobby Prins?

Gepost door: RoenHetZwoen | 26-08-08

welke rus hij vette walrus
ik pieker me al 3 millinanodeciseconden dood over waar die title vandaan zou kunen komen :-)))

Gepost door: jero | 26-08-08

De commentaren zijn gesloten.