03-09-08

We vliegen erin he, Marie-Clairke!

Zoals u wellicht weet, heb ik me ingeschreven voor een kookcursus voor beginners. Vandaag was de eerste les. Het was een kennismaking met de rest van de groep. Volgende week beginnen we aan ons eerste menu: Caipirinha, toast met mozarella en tomaat, en aardbeienmousse als dessert. Klinkt niet slecht, al zeg ik het zelf.

Maar vandaag was er dus de kennismaking, en de freak van de groep is al gekend. Een vrouw die leek op Dora Van Der Groen, maar dan die van in Pauline en Paulette. Dat mens kotste gewoon woorden uit: "amai, ik ben blij dat hier redelijk jonge mensen zitten, want ik ben bij de KAV en vandaag ben ik gaan zwemmen. Ik rij dan mee met drie andere vrouwen, maar de een is 86, de andere 83 en degene die rijdt is 73. En die zagen heel den tijd. De een heeft iets aan haar heup en heeft al drie keer in gasthuisberg gelezen, en de ander heeft iets aan haar knieën. Ik ben blij dat er veel jong volk is, dat houdt er leven in he. Tis zo he, meneer." Dat laatste zei ze tot de man naast haar, die bevestigde. Ondertussen hadden ikzelf en nog enkele anderen het al behoorlijk moeilijk om het niet uit te proesten van het lachen. Nadat ze diezelfde man gevraagd had vanwaar hij was, ging ze verder: "Ik woon in Kessel-Lo, in straat X, nummerke 8. Vroeger was dat 10, maar ze hebben dat eens veranderd. En stof! Stof voor mijn voordeur. Dat komt door die werken he. Ze zijn daar nogal iets bezig. Ik kan elke dag keren voor mijn deur. Ik heb daar tijd voor, want ik heb geen werk. Ze hebben mij ontslagen, 3 jaar geleden, bij de Belgacom. Tis erg he, meneer. Dat is toch erg. Zomaar op straat. En ik ben 45, dus ik ga geen werk meer vinden. Maar ik ben niet veel thuis. Veel op stap met de KAV. En nu ben ik alleen thuis. Want mijne man is naar Normandië, voor twee weken, met zijne beste maat. Die gaan regelmatig op stap. Maar dat is raar zenne, meneer. Want nu lig ik alleen in een bed voor twee. Ik ga altijd vroeg slapen. Met de kippen naar bed, en met de kippen uit bed." Ondertussen lag ik zowat onder tafel van het lachen. Dat stopte echt niet. We werden ook in groepjes ingedeeld om vanaf volgende week een team mee te vormen. Terwijl we in mijn groep onze naam zeiden, kwam ze ertussen: "Ik ben A. C.., A. met twee ennen. Niet A. D. C., want de mensen zeggen altijd D. C. tegen mij. Maar tis C.. Ik denk dat dat moeilijk is om uit te spreken voor de mensen, C." Er stonden ondertussen ook koekskes op tafel, en ze heeft ongeveer eigenhandig de volledige schotel leeggegeten. Ondertussen had de lerares gezegd dat we de volgende les pas zouden beginnen met koken, uiteraard begeleid van commentaar van de freak die luidkeels brulde: "Dan vliegen we erin he, Marie-Clairke!" Het gezicht van de lerares sprak boekdelen. Ze kondigde ook aan dat ze iets later ging rondkomen om 2,5 euro op te halen voor de cursus. Nog geen vijf seconden later werd ze onderbroken: "Hier is mijn geld, Marie-Clairke!"

Toen het administratieve gedeelte afgelopen was, mochten we vertrekken. Eén iemand veerde onmiddellijk recht. U raadt al wie. "Goeienavond iedereen, en tot volgende week! Ik kijk er al naar uit!" Ongeveer twee minuten later hoorden we haar zeggen: "hoe geraakt ge hier naar buiten, dat is hier een echt doolhof."

Mijn kaakspieren doen nog pijn van het lachen.

21:14 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Verslikt u niet in uwe caipirinha volgende week hè!
:-D

Wij hebben ook ne freak in de avondschool. Hij heeft een of andere sociale handicap, maar ik ben er nog niet uit welke. Soort van autisme misschien, maar 'k ben geen specialist... Hij ziet er ook een beetje raar uit.

Gepost door: liza | 03-09-08

allee, dat belooft dan elke week een tof bericht.

het leven zoals het is... op de kookles. :-)

Gepost door: beate | 03-09-08

Lol, gewéldig. Ze zou het eens moeten lezen hier sie :-) Hopelijk begint ze u niet geweldig te ergeren na let's say, de derde les.

Gepost door: Life is a dance | 03-09-08

marieclairke meer info aub

Gepost door: jeronimo | 04-09-08

Nu kan je er nog mee lachen. Ik vraag me af of dat na een paar lessen nog zo zal zijn. ;-)

Gepost door: yab | 05-09-08

De commentaren zijn gesloten.