27-09-08

Wiskunde voor beginners

Ik ben geen wiskundig genie, verre van. Vraag mij hoeveel 36 gedeeld door 4 is en ik vermoed dat er ergens een of andere vierkantswortel aan te pas moet komen om tot een sluitend eindresultaat te komen. Maar optellen lukt me nog wel, wat niet gezegd kan worden van de promomensen van Celio, alwaar ik daarjuist een broek kocht. Want ik moest een broek hebben. Om redenen die mij niet geheel duidelijk zijn, hadden enkele van mijn broeken de laatste weken de neiging om op de meest onlogische plaatsen te scheuren. Aldus kwam ik aan bij Celio, waar een vriendelijke verkoopster heel behulpzaam was en mij algauw een goed passende, niet-gescheurde broek ter waarde van 34,99 euro aanpraatte. En ze wist mij ook te melden dat er een promotie was ter gelegenheid van de dag van de klant. Als ik nog een exemplaar kocht, zou het mij slechts 69,99 euro kosten. Een snelle rekensom leerde mij echter dat twee keer 34,99 euro overeenstemt met een bedrag van 69,98 euro, wat dus welgeteld 1 eurocent minder is dan de zogenaamde promotie. Ik zei haar dat dan ook, en heb me niet aan die laaghartige commercie laten vangen. Ik had trouwens maar 1 broek nodig.

Voorts verblijd ik mijn weekend met enkele muzikale aanwinsten:

- De weergaloos mooie rootsmuziek met Indianeninvloeden op Faces in the Rocks van Mariee Sioux.
- Acid Tongue, het tweede solo-album van het engeltje Jenny Lewis, de frontvrouw van Rilo Kiley
- A Certain Feeling van Bodies of Water, Fleet Foxes meets Arcade Fire
-De hyperkinetische potpourri van Late of the Pier
- Hollywood Mon Amour: De '80s filmmuziekbewerkingen van Marc Collin (Nouvelle Vague) met medewerking van oa Yael Naim en Juliette Lewis
- En Some Girls Wander By Mistake om The Sisters of Mercy collectie te vervolledigen.

En ik heb nog lekkere zelfgemaakte chocomousse in de frigo staan. Zo blijkt die kookles toch nog nuttig te zijn.

13:51 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-09-08

Die ochtend in de krantenwinkel

Humo! Humo! Humo! Aangezien vandaag bij de nieuwe van Dimitri Verhulst een gratis Humo gegeven wordt, wandelde ik alvorens naar het werk te gaan, bij de plaatselijke krantenboer binnen. Daar stond een man met camera geposteerd ter hoogte van de Humo's. Ik nam een exemplaar en werd gevolgd naar de toog van de winkelier, alwaar het afrekeningsproces volledig gefilmd werd. Ik wilde naar buiten gaan toen een rossekop met sproeten en een "ik-ben-te-vertrouwen"-blik me aansprak, de cameraman naast hem. "Mag ik u iets vragen?" "Dat mag." "Bent u vandaag vroeger opgestaan om de Humo te kopen?" "Nee." "Zou u hem normaalgezien wel gekocht hebben?" "Nee, dat niet." "Zou u dat even voor de camera willen herhalen, voor het VTM-journaal?" "Geen probleem," zei ik. Als lid van een Leuvense boekenclub, is boekenpromotie het minste wat ik kan doen voor het volk. De rossekop vroeg wel of ik wou zeggen dat ik speciaal vroeger opgestaan was. Dat kon. De camera begon te lopen, en hetzelfde gesprek werd herhaald: "Bent u vandaag vroeger opgestaan om de Humo te kopen?" "Eeeeuuuuhhhh, ja," antwoordde ik enigszins aarzelend. En dat komt misschien straks op het nieuws. Tenzij ze in de tussentijd een overtuigender slachtoffer gevonden hebben.

08:04 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-09-08

Get Well Soon

Niet veel inspiratie de laatste tijd, vandaar nog maar eens een clipje.

09:36 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-09-08

Liedje van het jaar?

Het zal toch niet veel schelen denk ik. Dit vat perfect samen hoe het voelt om verliefd te zijn. Onweerstaanbaar!

 

20:00 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-08

"With a face like this I won't break any hearts"

Gisterenavond belandde door een of andere mentale associatie Troublegum van Therapy? nog eens in mijn cd-speler, en is er sindsdien niet meer uit geweest. Ik voel me weer helemaal 14, en ik kan nog alle teksten woord voor woord meebrullen. En ik moet ook onwillekeurig terugdenken aan een foto vanop Werchter eind jaren 90 waarop ik samen met Andy Cairns poseer, beiden met een belachelijke sik. Die sik heeft me wel een Therapy?-plectrummetje opgeleverd. Rock 'n' Roll! "The World is fucked, and so am I"

 

 

23:11 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-09-08

Sooner or later God's gonna cut you down

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat de grootste badass modderfokker die ooit voet gezet heeft op deze aarde het tijdelijke voor het eeuwige inruilde: de onsterfelijke Johnny Cash.

 

Vandaar deze kleine ode:

 

 

08:45 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-08

Fuckers

Braderie in Leuven, dolle pret. Onmogelijk om op een normale manier thuis te geraken wegens een losgeslagen meute koopzombies en tot overmaat van grap hebben ze de lollige biertent met DJ (waarschijnlijk noemt hij zichzelf DieZjie) die muziek speelt waarmee in vergelijking de I love the 90s toestanden van enkele maanden geleden niks zijn. Zo ben ik er ondertussen al wel achter dat er een remix van Informer van Snow bestaat. What the jump? En aan dat soort toestanden word ik momenteel al bijna een vol uur blootgesteld. Dit is al bijna zo erg als een optreden van Arsenal.

17:25 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-08

Kimya Dawson - Alphabutt

Kimya Dawson (bij het grote publiek bekend en misschien ook bemind door de heerlijk subversieve komedie Juno, bij mezelf reeds geliefd sinds The Moldy Peaches) heeft een nieuw album gemaakt, met een niets aan de verbeelding overlatende titel: Alphabutt. Het is een album gevuld met kinderliedjes, en die gaan in het merendeel van de gevallen over scheten, pipi en kaka. Ik vind het onweerstaanbaar. Heerlijk onschuldig en toch een beetje ondeugend.

Veel diepgang heeft het uiteraard niet, maar het is wel educatief verantwoord. Zoals bijvoorbeeld de tekst van pee-pee in the potty:
"Starts as milk from mommy
then that goes through you body
then you make a pee-pee
Pee-pee in the potty!!!"

 

Hieronder het titelnummer:

 

 

12:53 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-09-08

We vliegen erin he, Marie-Clairke!

Zoals u wellicht weet, heb ik me ingeschreven voor een kookcursus voor beginners. Vandaag was de eerste les. Het was een kennismaking met de rest van de groep. Volgende week beginnen we aan ons eerste menu: Caipirinha, toast met mozarella en tomaat, en aardbeienmousse als dessert. Klinkt niet slecht, al zeg ik het zelf.

Maar vandaag was er dus de kennismaking, en de freak van de groep is al gekend. Een vrouw die leek op Dora Van Der Groen, maar dan die van in Pauline en Paulette. Dat mens kotste gewoon woorden uit: "amai, ik ben blij dat hier redelijk jonge mensen zitten, want ik ben bij de KAV en vandaag ben ik gaan zwemmen. Ik rij dan mee met drie andere vrouwen, maar de een is 86, de andere 83 en degene die rijdt is 73. En die zagen heel den tijd. De een heeft iets aan haar heup en heeft al drie keer in gasthuisberg gelezen, en de ander heeft iets aan haar knieën. Ik ben blij dat er veel jong volk is, dat houdt er leven in he. Tis zo he, meneer." Dat laatste zei ze tot de man naast haar, die bevestigde. Ondertussen hadden ikzelf en nog enkele anderen het al behoorlijk moeilijk om het niet uit te proesten van het lachen. Nadat ze diezelfde man gevraagd had vanwaar hij was, ging ze verder: "Ik woon in Kessel-Lo, in straat X, nummerke 8. Vroeger was dat 10, maar ze hebben dat eens veranderd. En stof! Stof voor mijn voordeur. Dat komt door die werken he. Ze zijn daar nogal iets bezig. Ik kan elke dag keren voor mijn deur. Ik heb daar tijd voor, want ik heb geen werk. Ze hebben mij ontslagen, 3 jaar geleden, bij de Belgacom. Tis erg he, meneer. Dat is toch erg. Zomaar op straat. En ik ben 45, dus ik ga geen werk meer vinden. Maar ik ben niet veel thuis. Veel op stap met de KAV. En nu ben ik alleen thuis. Want mijne man is naar Normandië, voor twee weken, met zijne beste maat. Die gaan regelmatig op stap. Maar dat is raar zenne, meneer. Want nu lig ik alleen in een bed voor twee. Ik ga altijd vroeg slapen. Met de kippen naar bed, en met de kippen uit bed." Ondertussen lag ik zowat onder tafel van het lachen. Dat stopte echt niet. We werden ook in groepjes ingedeeld om vanaf volgende week een team mee te vormen. Terwijl we in mijn groep onze naam zeiden, kwam ze ertussen: "Ik ben A. C.., A. met twee ennen. Niet A. D. C., want de mensen zeggen altijd D. C. tegen mij. Maar tis C.. Ik denk dat dat moeilijk is om uit te spreken voor de mensen, C." Er stonden ondertussen ook koekskes op tafel, en ze heeft ongeveer eigenhandig de volledige schotel leeggegeten. Ondertussen had de lerares gezegd dat we de volgende les pas zouden beginnen met koken, uiteraard begeleid van commentaar van de freak die luidkeels brulde: "Dan vliegen we erin he, Marie-Clairke!" Het gezicht van de lerares sprak boekdelen. Ze kondigde ook aan dat ze iets later ging rondkomen om 2,5 euro op te halen voor de cursus. Nog geen vijf seconden later werd ze onderbroken: "Hier is mijn geld, Marie-Clairke!"

Toen het administratieve gedeelte afgelopen was, mochten we vertrekken. Eén iemand veerde onmiddellijk recht. U raadt al wie. "Goeienavond iedereen, en tot volgende week! Ik kijk er al naar uit!" Ongeveer twee minuten later hoorden we haar zeggen: "hoe geraakt ge hier naar buiten, dat is hier een echt doolhof."

Mijn kaakspieren doen nog pijn van het lachen.

21:14 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

The Gaslight Anthem: The '59 Sound

"I saw tail lights last night in a dream about my old life, everybody leaves so why wouldn't you?"

Het is weeral een tijdje geleden dat een groep me vanaf de allereerste noten bij mijn noten gegrepen heeft, meerbepaald van bij Two Gallants in de Botanique enkele maanden geleden, maar deze keer heb ik weer prijs. De verantwoordelijken zijn The Gaslight Anthem, een groep gedrenkt in americana en de sound van Bruce Springsteen en The Killers (die van Sam's Town). Net als Springsteen weet zanger Brian Fallon geweldige verhalen te vertellen, met hartverscheurende teksten. Zowel muzikaal als tekstueel gaat er veel nostalgie uit van dit album: verlaten pretparken, oude wagens, vervlogen hoop, jeugdige verlangens, muzikanten (Elvis, Miles Davis, Tom Petty) en actrices (Audrey Hepburn) maken de dienst uit. Iets zegt me dat deze groep binnenkort redelijk tot zeer huge zal worden.

 

 

08:16 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-08

Blokken

Ligt het aan mij of haalde het nieuwe Blokkenmelodietje gewoon de mosterd bij Enola Gay of iets anders van OMD?

19:13 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |