15-10-08

Heather Nova

Hoe de AB propvol krijgen? Simpel, nodig gewoon een buitengewone knappe vrouw met een fantastische stem en doorgaans uitstekende nummers uit. Het maakt niet uit dat het voorprogramma op geen ballen trekt, tenzij ballen gehakt die grossieren in stereotype gitaarrock, waarin geen spatje originaliteit te bespeuren viel. Scarce heetten ze en die naam was nog niet zo slecht gekozen, want goeie nummers waren uiterst scarce. Ze waren energiek, dat dan weer wel.

Een half uur later kreeg de ongelovige fILLE een welhaast spirituele ervaring die zou doen vermoeden dat er meer is tussen hemel en aarde door de tot de kern van het bestaan reikende engelenstem van Heather Nova. De zesde keer dat ik ze live zag ondertussen, en de zesde keer kippevel van de eerste tot de laatste noot, zelfs al zaten er enkele stinkers van formaat in haar set. Nummers als Blood of Me of Not Only Human zullen wel nooit uitgroeien tot mijn favoriete, maar voor Island, Paper Cup, Walk This World, Heart and Shoulder, I wanna be Your Light, en meer van dat fraais mogen ze mij altijd wakker maken. Ook de nieuwe nummers, die Heather enkel begeleid van gitaar bracht mochten er wezen. Prima optreden, niet zo goed als enkele jaren geleden in Het Depot, maar toch een van de betere die ik dit jaar al gezien heb.

Helaas vond Heather het nodig om een mededeling te doen op het podium, die ze beter niet gedaan had. Ze wist te melden dat ze een nieuwe cd uit had, maar dat die nog niet in België verkrijgbaar is, maar wel aan de merchandisestand. Zowat de halve AB had zich na afloop rond die stand geschaard om die cd te bemachtigen. Ik liet mij ook pletten tussen al die wildemannen/vrouwen. Na tien minuten duw- en trekwerk, was ik bijna aan de beurt en zag juist het laatste exemplaar voor mijn neus verkocht worden. Een regelrechte schande. Chance dat ik mijn trein nog gehaald heb, anders waren er ongelukken gebeurd.

08:22 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

aih, geduld is een schone deugd! de bilbo zal hem wel verkopen binnenkort :-)
btw: je bent getagged (zie bij mij)

Gepost door: syho | 15-10-08

ah, verdorie, had ik het geweten.
Ik had graag nog eens een optreden van Heather meegepikt...
beter dat dan een cd :)

Gepost door: Licht | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.