05-11-08

Loft

De nieuwe film van Erik Van Looy speelt nu al enkele weken en ongeveer iedereen in Vlaanderen heeft hem al gezien en vindt hem nagenoeg zonder uitzondering fantastisch. Sinds gisteren behoor ik ook tot de categorie van mensen die hem gezien heeft, fantastisch echter it ain't.

Het begint nochtans goed. Het uitgangspunt, "5 vrienden, 1 loft, 1 lijk", spreekt tot de verbeelding. Wie is de dode vastgeketende vrouw op het bed, en hoe is ze daar terechtkomen? Intrigerende vragen, een paranoïde sfeer, gecombineerd met degelijk acteerwerk (Filip Peeters en Matthias Schoenaerts in het bijzonder), en een hypergestileerde vormgeving (Van Looy is duidelijk fan van Michael Mann) zorgden ervoor dat ik gedurende de eerste helft geboeid (no pun intended) bleef toekijken. Maar dan loopt het een beetje mis. Als kijker besef je dat het je geen zak kan schelen wat er met de personages zal gebeuren, en vraag je je alleen nog af hoe de plot zich verder zal afwikkelen. En ook met die afwikkeling loopt het een beetje fout. Had de film een kwartier korter geweest, zou ik er een tevredener gevoel aan overgehouden hebben. Nu was het mij allemaal net iets teveel over the top.

Wat niet betekent dat het een slechte film is, zeker niet. De talrijke flash backs en flash forwards zitten op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Maar al bij al is dit een routineuze thriller, die doet wat hij moet doen, zonder meer. Ik heb me niet verveeld, maar enkele strategische beslissingen zouden tot een beter eindresultaat geleid hebben. Een beetje een gemiste kans.

**,5/****

08:25 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

wegensde hype heb ik al geen goesting meer om 'm te zien iets wat iedereen ziet is niet goed
kijkt naar de eiffeltoren
maar voor tetten slikken we veel hé ;-)

Gepost door: jero | 05-11-08

ewel ik vond hem wel heel goed neh!

Gepost door: syho | 06-11-08

Ik moet hem toch echt eens gaan bekijken eh...

Gepost door: Valerie | 16-11-08

Eindelijk Eindelijk iemand gevonden die hem ook niet zo denderend goed vond. Hij is niet slecht, maar er zat zeker meer in. Dit is de eerste recensie van Loft die ik heb gelezen waarin ik me kan vinden.

Gepost door: WPV | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.