21-11-08

Fleet Foxes @ AB

Dat het leven kut is, wisten we al langer. Dat de aarde een koude, eenzame plaats is ook. Dat de meeste mensen primitieve egoïsten zijn die enkel hun eigen plezier najagen, is ook niet nieuw. Maar af en toe flakkert er tussen al deze somberheid eens een baken van licht op, dat alles weer de moeite waard maakt. Af en toe wordt een mens zo met verstomming geslagen, dat alles wat voorafging slechts een manke aanloop lijkt naar dat ene moment. Dat was bijvoorbeeld het geval bij het horen van New Slang van The Shins ("This song will change your life", zei Natalie Portman daar later nog over in de meest waarachtige dialoog uit het geweldige Garden State), of de meest essentiële plaat allertijden: In the Aeroplane over the Sea van Neutral Milk Hotel. En gisterenavond was het ook weer prijs in de Ancienne Belgique.

Na een meute strontzatte, kotsende en stinkende studenten getrotseerd te hebben en na een ingetogen, maar niet geheel overtuigende J. Tillmann, betraden Fleet Foxes het podium voor de meest fantastische 75 minuten van dit jaar. Hun muziek is een mix van al het mooie wat popmuziek te bieden heeft. Persoonlijk hoor ik er invloeden in van The Beach Boys, The Shins, Led Zeppelin ten tijde van hun derde album, Neil Young en zelfs Fernando van Abba. Vanaf de eerste noten begon spontaan de zon te schijnen en werd de wereld een beetje mooier. De ene prachtsong volgde de andere op, en het publiek lustte er wel pap van. De hoogtepunten van hun cd en ep, waren live ook de hoogtepunten (White Winter Hymnal, Your Protector, Mykonos). Kippevelmomenten! Zanger Robin Pecknold (een kruising van Jezus met Urbanus anno de seventies) bewees tijdens een mij onbekend nummer dat hij geen micro nodig heeft om te kunnen zingen. Zelden klonk muziek zo oprecht als dit. Bovendien bleken de groepsleden tussen de nummers door ook nog eens enthousiaste kerels te zijn, met een goed gevoel voor humor. Absolute topklasse!

08:09 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Volledig mee eens!

Gepost door: Life is a dance | 21-11-08

zatte pubers zaten al van snoens te zuipen op de zavel in brussel ter ere van hun stichter van den brusselsen unief...bombarderen die handel
blij dat het zonnetje eindleijk eens scheen in uw donnkere bruin stinkend gat

Gepost door: jero | 21-11-08

Godswonder Het Godswonder voltrok zich inderdaad opnieuw gisteravond. En live dit keer. Hopelijk zet iemand zijn bootleg binnenkort op dime. Ik heb in ieder geval een aantal mensen met microotjes op hun brilmonturen gezien.... Maar in ieder geval: "je moest erbij geweest zijn"... Robin Pecknold = De Nieuwe Messias! Fleet Foxes het Nieuwe Geloof! En wij, de nederige Apostelen (bloggers) moeten dat Nieuwe Geloof verspreiden! Iedereen bekeren! Nu! Mercie fILLE dat ook Gij Het Licht gezien hebt!

Gepost door: RoenHetZwoen | 21-11-08

De commentaren zijn gesloten.