30-12-08

Oudjaar

Ondergetekende werd verzocht om te zorgen voor het eindejaarsmenu. We sluiten het jaar af in stijl, en ook wel een beetje decadent.

We vliegen erin met toastjes met foie gras, surimi en ajuinenconfituur.

Vervolgens is er kreeftensoep, als hoofdgerecht hazenrug met veenbessensaus, kroketten en gestoofde appelen. En als dessert de ondertussen reeds befaamde chocomousse.

Drankgewijs is er een selectie van Champagne, Rode en Witte Bourgogne en om af te sluiten een Wanker's Elbow (een combinatie van drie soorten whisky).

Laat 2009 maar beginnnen!

17:50 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

foie gras Hoe kan iemand in godsnaam foie gras eten? Bekijk het filmpje maar: http://www.gaia.be/ned/movies/foiegras.mp4
Maar ja, het zal wel weer afgedaan worden met argumenten als: "'t Is toch lekker" of "Dat komt weer van die extremisten van GAIA (ik heb overigens niks met die organisatie te maken).
Toch een gelukkig nieuwjaar.

Gepost door: xyz | 30-12-08

Ik heb toch ook serieus moeten fronsen met die foie gras. Dat doe je gewoon niet, oudejaar of niet. Ook kreeften zou ik zo laten. En haas vind ik ook maar vrij zielig. Al hebben mijn honden daar een ander gedacht over vermoed ik :-) Hm.
Mijn wederhelft verzorgt bij ons het eten, en ik ken het menu niet uit het hoofd, maar het zal iets zijn in de aard van quiche als voorgerecht, gourmet als hoofdgerecht en dan de lekkerste taart van Gent als dessert.

Alvast een supergelukkig nieuwjaar!
ps: ik heb al voor u gestemd voor die domme skynetblogaward dinges, wat krijg ik nu, lol ;-)

Gepost door: Josie | 31-12-08

:-) héhé defille propt al dat lekekrs naar binnen op z'n gans ;-)
de dikke euhm gans lol
sounds good, ik moet foie gras niet heben omdat ik geen lever eet ook niet van runderen ofzo
en ook een beetje omdat het niet zo verantwoord is de manier waarop gekweekt wordt, maar dan moeten we weer allemaal zelf ons brood en groenten kweken...al blijken tomaten tot 4000 km van hier geïmporteerd stukken ecologischer dan een tomaat gekweekt in een serre die enorm veel CO2 uitstoot, net zoals die bevroren scampi die via een boot uit israel komen, alles van uit israel komt daar zit een geurtje aan medunkt de deugnieten
maar moet ik mijn kiwi dan ook laten wegns de co2 uitstoot?
iets om over na te denken bij het dessert dat cacao bevat uit derde wereldlanden waar de cacaoboer uitgebuit wordt

Gepost door: jeronimo | 31-12-08

Wanker's Elbow? Da's een euh.. keeper.

Alrighty! Beste wensen!

Gepost door: Ella Guru | 04-01-09

De commentaren zijn gesloten.