13-02-09

Het uur van de prutser

Het uur van de prutser, de show waarmee Wim Helsen momenteel het land rondtrekt, was geweldig. Na een inleiding waarin hij ons allemaal aan ons zinloze kutleven herinnerde, volgde een uitzinnig anderhalf uur boordevol hilariteit, een ontmanteling van de Jezusmythe, ontroering, nuttige tips voor bij de bakker, enkele Engelse uitdrukking, Skopja skopja, en bovenal Wim Helsen. Ondanks de talloze uitweidingen en zijsprongen en schijnbare chaos werd alles mooi samengekneed tot een coherent geheel. Briljant!

Er was wel raar volk aanwezig in het Cultureel Centrum van Scherpenheuvel. Na afloop werd mijn maat aangesproken door een oudere vent. "Hallo," zei hij, wat mijn maat niet gehoord had. Iets luider: "Hallo!", en hij kwam van de andere kant van de zaal in onze richting toegesneld. Het bleek een advocaat te zijn die af en toe wel eens een rechtszaak dient te pleiten, en aan het lege glas in zijn rechterhand te zien precies al een beetje gedronken had. Na een beetje zelfbewierroking over zijn steun aan de oprichting van de cultureel centrum en andere smalltalk, vroeg mijn maat de advocaat wat hij van Wim Helsen vond: "Wel, soms vond ik het niet goed, maar soms vond ik héél goed." Probeer daar maar eens ernstig bij te blijven.

Op de parking kwam uit het duister ineens een man op ons af: "Mag ik eens iets vragen?" Dat mocht hij. "Worden er hier bij fuiven blikjes op de parking gegooid?" Bizarre vraag waar ik niet meteen een pasklaar antwoord op had. "Ik vraag het gewoon omdat het hier binnenkort een fuif is," zei hij, en toen verdween hij weer in de duisternis. Skopja skopja nog aan toe.

08:19 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

boe! soms vraag ik mij af of jij niet aan overacting enthousiasme doet soms ;-)

Gepost door: jero | 13-02-09

De commentaren zijn gesloten.