21-02-09

Lang leve AIDS!

Hoera voor AIDS! Zo, dat moest er even uit. Toch raar dat AIDS, oorspronkelijk een apenziekte, bij de mens verspreid is geraakt. Hoe gaat zoiets in zijn werk vraag ik me dan af? Via de uitwisseling van lichaamssappen wordt algemeen aangenomen. Ik zie de eerste bosjesman met AIDS al bij de dokter zitten als hij de diagnose krijgt. "Hoe kan dat dan dokter?" "Wel, er zijn twee mogelijkheden: ofwel heb je een chimpansee in de kont geneukt, ofwel heb je in je vinger gesneden toen je een aap aan het slachten was, en ben je in aanraking gekomen met zijn bloed." En dat die bosjesman dan iets te snel antwoordt: "Dat laatste, zeker weten!"

Maar we wijken af. Hoera voor AIDS! zei ik al eerder. En daar is een reden voor. Ik wens het niemand toe, verschrikkelijke ziekte. Maar de broertjes Dessner van The National hebben een benefietcd samengesteld ten voordele van Red Hot, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen AIDS, en de daarop deelnemende artiestenlijst is ronduit indrukwekkend. Zowat iedereen met een beetje naam en faam in de indiewereld is erop vertegenwoordigd. Beirut, Arcade Fire, The Decemberists, Andrew Bird, Antony, Cat Power, Bon Iver, My Morning Jacket, Sufjan Stevens, Feist... Voor een volledig overzicht klik hier, en kopen die handel!

11:41 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Everything happens for a reason. :)

Gepost door: beate | 23-02-09

ocharme dieje bosjesmens... :-s

Gepost door: Péke | 24-02-09

Die is reeds op komst uit het verre UK (via Amazon). Alweer een geslaagde aankoop om aan dat lijstje toe te voegen.
Fijn trouwens da je nog eens "langskomt".. kheb dan wel geen tijd om blogposts te schrijven / lezen, aankopen zullen er steeds wel blijven komen ;)

Gepost door: Jan | 25-02-09

De commentaren zijn gesloten.