26-02-09

Does life seem worthwhile to you?

Ik ben goedgezind. Dat mag ook wel eens. De oorzaken zijn veelvuldig:

Een uiterst briljant optreden van de goddelijke Mariee Sioux in de AB op maandag. Dit optreden heeft de lat zo hoog gelegd dat het heel onwaarschijnlijk is dat het dit jaar nog overtroffen zal worden. Voor een verslag en een youtubeversie van het optreden, check out Roen's Ranch.

Al sinds gisterenochtend, toen het nieuws mij bereikte dat Faith No More een reünietoer gaat doen langs de Europese festivals, en het ziet er naar uit dat ik jeugdhelden eindelijk eens live aan het werk zal kunnen zien! Mike Patton en co, Laat Werchter links liggen en opteer voor Pukkelpop!

Dit goeie nieuws werd dan ook nog eens aangevuld door een goed optreden van Rachael Yamagata in de AB, en dat in aangenaam gezelschap. Het voorprogramma, een eenmansproject waarvan ik niet eens de naam heb opgevangen, bood een eerder surrealistische ervaring. Het leek of hij slechts gewapend met gitaar eens alles wilde uitproberen wat in hem opkwam, en hij faalde grandioos. Er is slecht, en pijnlijk genant slecht. Dit optreden paste duidelijk in de laatste categorie. Tenenkrommende tekstflarden werden eindeloos herhaald, en hij had blijkbaar van sinterklaas een effectenpedaal gekregen waarmee hij zichzelf opnam en dan ook nog eens eindeloos herhaalde. Tussendoor kregen we bindteksten in uiterst gebrekkig Limburgs Engels, en enkelen kregen vlak voor het nummer Daily Drinker (waarschijnlijk ook het startpunt van zijn carrière op een zatte avond) een bekertje wijn aangeboden. Lachen!

En in het publiek bevonden zich ook enkele malloten. Achter mij stond een overenthousiaste Waal heel de tijd in mijn nek te ademen, en alles wat Rachael zei, leek hij het grappigste te vinden dat hij ooit gehoord had, wat dan resulteerde in een naar adem happend piepgeluid dat als lach moest fungeren. Maar dat viel al bij al nog meer vergeleken met de geitenwollen rastadeerne voor mij die waarschijnlijk op een strikt macrobiotisch dieet leeft en regelmatig wat gas liet ontsnappen. Een ondraaglijke stank. Plotseling maakten zij en haar vriendin zich uit de voeten. Waarschijnlijk op zoek naar de dichtsbijzijnde toiletten. Dolle pret.

09:21 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Patton en co Had het ook gelezen van Faith no more, zit in elk geval te hopen dat ze afkomen, Werchter of Pukkelpop maakt mij niet uit, zo lang ze maar komen!

Gepost door: Josie | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.