26-03-09

Muzieks

Maart is een mooie muziekmaand, met enkele langverwachte releases, zoals:

The Hazards of Love van The Decemberists, een conceptalbum in sprookjesvorm dat gaat over een verliefd man-hert, zijn geliefde die hij bezwangert, zijn boosaardige moeder en een sadistische kindermoordenaar. Een romantisch sprookje over liefde, bedrog en wraak. Aanvankelijk een beetje teleurstellend, aangezien het nogal afwijkt van de vorige albums, maar eens het verhaal duidelijk is, openbaart de schoonheid van deze cd zich in al haar glorie. En de teksten van Colin Meloy zijn nog steeds enkel begrijpelijk met behulp van een geavanceerd Engels woordenboek.

Daarnaast ook nog We zijn hier nu toch van Yevgueni, alweer een degelijk album met rake observaties en een mild komische ondertoon. Meer moet dat niet zijn.

En het absolute pièce de résistance van deze maand, en bij uitbreiding misschien wel van het jaar, de debuutcd van Fever Ray, een soloproject van Karin Dreijer van The Knife. Een angstaanjagende, duistere trip die slechts mondjesmaat haar diepgang prijsgeeft en zich ondanks de schijnbaar koelheid warm in het hart nestelt.

Naast de mij voorgenomen aankopen ook nog de bezwerende americana van Slim Cessna's Auto Club en de melancholische schoonheid van BUURMAN ontdekt.

08:19 Gepost door fILLE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sluipt er enig nederlandstalig oeuvre in fille zijn collectie? ;-) Fever Ray is idd de moeite, zeker de eerste twee nummers. Zij is trouwens ook gastvocaliste op de nieuwe van Royksopp, een lauwe plaat, maar haar aanwezigheid maakt veel goed...

Gepost door: casper | 26-03-09

De commentaren zijn gesloten.